Nieuwjaarsrolletjes, Oublies of Knieperties
De rolletjes kunnen gevuld met een nieuwjaarswens en geserveerd met slagroom met een vleugje kaneel eroverheen.
Recept voor 48 oublies:
500 gr. bloem
400 gr. witte basterdsuiker
225 gr. roomboter
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
3-4 theelepels kaneel
Smelt de boter met een kleine hoeveelheid kokend water, meng de suiker en de vanillesuiker erdoor.
Voeg nu de 2 eieren toe en klop het geheel tot een luchtig beslag (mixer).
Meng met een lepel de bloem erdoor.
Maak het beslag nu op vloeibare dikte door er lauw water aan toe te voegen. De dikte van de rolletjes kunt u zelf bepalen door meer water toe te voegen voor dunne rolletjes.
Hoe dunner het koekje hoe beter ze op te rollen zijn.
Een halve ijslepel is voldoende per rolletje, direct oprollen als ze gereed zijn: pas op ze zijn heeeel heet!
Vullen met slagroom of serveren met slagroom met een beetje kaneel eroverheen.
Benodigheden: oublieijzer ( te koop bij Pannenland)
Succes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten